lauantai 4. huhtikuuta 2020

MITEN TÄSTÄ KEVÄÄSTÄ SELVITÄÄN?

 Selviytymissuunnitelma



Vanha kliseinen sanonta, elämä jatkuu, kalskahtaa korvaan ja tuntuu erityisen julmalta nyt, kun ihmishenkiä menetetään ja Suomi on poikkeustilassa. Kuitenkin siinä piilee vinha totuus. Tämä viheliäinen virus saapui kiusaksemme ja piinaa meitä täällä aikansa, kunnes se menettää voimansa ja laantuu. Sen kestosta emme vain vielä tiedä, ja se meidän on hyväksyttävä ja sopeuduttava tilanteeseen. Aikanaan se kyllä häviää täältäkin. 

Korona vaikuttaa meidän kaikkien elämään tavalla tai toisella; kukaan ei voi siltä välttyä. Se ärsyttää, vihastuttaa, ahdistuttaa, lamaannuttaa. 2000-luvun ihminen ei ole tottunut henkilökohtaisen reviirinsä kaventamiseen ja elämänsä rajoituksiin, ja sitä voi olla vaikea hyväksyä ilman vastarintaa.  Kuitenkin se, miten tästä kaikesta selviydytään riippuu vain ja ainoastaan meistä itsestämme.

Pitäisi oppia olemaan kiitollinen niistä asioista, joita on jo saanut, eikä mietiä rajoituksia ja kieltoja. Mieti hetki, mikä elämässäsi on hyvää. Näillä asioilla on vahva yhteys onnellisuuteesi ja hyvinvointiisi, eikö olekin? Kiitollisuutta pidetään myös vastavoimana negatiivisille tunteille, kuten  kateudelle.
Asia helpottuu, kun aloittaa pitämään kiitollisuuspäiväkirjaa ja kirjoittaa ylös sen lehdille kerran viikossa 3-5 asiaa, joista tuntee kiitollisuutta. Ne voivat olla isoja tai pieniä asioita, mutta kirjoittaa ne ylös siitä huolimatta. Tätä kannattaa jatkaa tarpeeksi kauan, jotta siitä tulee rutiininomaista.
                                                   

Katseet tulee suunnata tulevaan ja ajattella sen mukanaan tuomia mahdollisuuksia. On ollut hulvatonta lukea facebookissa ihmisten päivityksiä siitä, mitä he ensimmäisenä tulevat tekemään, kun rajoitukset poistuvat ja vapaus koittaa. Negatiivisten asioiden vatvomisen sijaan tulisikin pitää yllä oikeanlaista suhtautumista asiaan. Myönteinen elämänasenne onkin taitolaji ja kaikkien opeteltavissa. Positiivisuus ei ole sitä, että kaikki on ihquu ja leijutaan pilvissä. Pitää ymmärtää, mihin kaikkeen voit vaikuttaa ja hyväksyä se.

Kun arjessasi kohtaat positiivisia asioita tai ihmisiä niin kirjoita ne asiat lapulle ja pudota ne isoon lasipurkkiin tai kulhoon. Ota purkki käyttöön vuoden alussa, ja kun vuosi vaihtuu uuteen on mukava lueskella menneen vuoden positiivisia asioita. Huomaatkin, että vuotesi oli tulvillaan ihania asioita.                                                     

Nyt, kun kaupungit ovat käytännöllisesti katsoen laittaneet julkisten paikkojen ovet kiinni niin ihmiset ovat löytäneet tiensä takaisin luonnon helmaan. Puistot ovat täyttyneet kävelijöistä ja lenkkipolut kuntoilijoista. Ainoa paikka, missä voit sopia tapaavasi ystäviäsi on taivasalla. Korona nostaa monien ihmisten stressitasoja, ja se taas aikaansaa  fyysisiäkin oireita. Kävely metsässä laskee verenpaineet ja nostaa onnellisuustasoja. Luonto tekee hyvää mielenterveydelle, sen me tiedämme kaikki. Oleskelu tuulisella rannalla aaltojen kuohuja tuijotellen rauhoittaa lataamaan akkuja, ja tuuli tyhjentää pään ylimääräisistä ajatuksista.  Luojalle kiitos on kevät: päivät pitenevät ja ilma lämpenee.
                                                  

 PIDÄ HUOLTA ITSESTÄSI!   Meidän pitää etsiä asioita, jotka tekevät meidät onnellisiksi ja sitten päättää jakaa onnellisuutemme niiden kanssa,  jotka todistavat meille olevansa sen arvoisia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Want to translate the text in english?