torstai 23. tammikuuta 2020

PÄIVÄT PITENEVÄT



                              Auringon voima

Talvikuukaudet

Miten ihanaa onkaan ollut huomata näinä muutamina aurinkoisina päivinä, että sekä oma että  muiden vireystila on alkanut nousta?  Ihmiset ovat iloisempia ja pyrkivät ulkoilmaan sen pienen hetken ajaksi, kun aurinko on esillä. Alassatava lumi sulaa aina samantien ja pakkasesta ei ole tietoakaan; kuinka ihanaa on ollut kulkea koko "talvi" syysvaatteissa ja lenkkareissa.  Vaikka tiedetään, että jonkunmoinen talvi on vielä tulossa niin se ei kuitenkaan voi kovin kauaa kestää.
Eihän voi? 


Kevättä rinnassa

Poiketessani erääseen paikalliseen myymälään ja saatuani itseni vihdoin irti alennusjoulukoristesteista (heikkouteni) niin huomasin, että liikkeeseen oli myös jo tuotu kukkamullat ja kevään siemenpussilajitelmat (toinen heikkouteni). Ostin jälleen siemenpusseja, vaikka kotoani löytyy niitä lähes yhtä paljon kuin niitä oli samaisessa myyntihyllyssä. Mullat pyrin vaihtamaan kukilleni joka vuosi, jotta ne jaksaisivat ilahduttaa kukinnallaan. Viherkasveja meillä kotona on enää parisenkymmentä ja ne jaksan kyllä hoitaa. Vanhaan hyvään aikaan niitä oli puolisen sataa, enkä yhtäkään voinut heittää pois, koska kaikilla oli oikeus elää. Onneksi järjen ääni jossain vaiheessa kuitenkin voitti. 
Kunhan odottelen runsaan kuukauden niin saan upottaa ostamani kurpitsan ja meloonin siemenet multaan ja odottaa kasvun ihmettä yhdessä kissani kanssa. Kunhan se vaan malttaisi pitää käpälänsä pois mullasta edes tänä vuonna. 

                                                       


                                

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Want to translate the text in english?