maanantai 6. tammikuuta 2020

TAVOITTEITA TULEVALLE

        

              

            Asetitko tavoitteita vuoteen 2020?

Vaihtunut vuosi saa monet tekemään itselleen turhia lupauksia, joiden kanssa he sitten kamppailevat kuukauden tai kaksi kuvitellen, että uusien tapojen omaksuminen vuoden alussa olisi jotenkin helpompaa kuin muulloin.
Lupaukset ovat usein vain asioita, joita ihmiset haluavat elämäänsä. Tavoitteet sen sijaan ovat selkeitä, saavutettavissa olevia päämääriä.

Miksi tavoitteita tarvitaan?

Jos olet hyvä aloittamaan erilaisia  projekteja tai asioita, mutta et saa niitä koskaan päätökseen niin tavoitteen asettaminen on ensimmäinen askel, joka sinun pitää tehdä. Tavoitteet ohjaavat jokapäiväistä tekemistämme ja antavat sille selvän suunnan. Ilman niitä emme koskaan saavuta haluamaamme, vaikka olisimme kuinka taitavia. 

Miten asettaa itselleen tavoite?

Jokaiselle tavoitteelle tulee tehdä aikataulu, mikä on tärkeää, koska muuten sen aloittamisen voi siirrää  hamaan tulevaisuuteen.
Alkuvaiheessa tavoite voi tuntua ylitsepääsemättömän suurelta, mutta kun jaat sen pienempiin osiin, välitavoitteisiin, niin määränpääsi ei tunnukkaan enää niin kaukaiselta. 
Ihmiset tavoittelevat erilaisia asioita elämässään. Joku haluaa pudottaa painoa, toinen taas haluaa uuden työpaikan ja jollekulle voi olla  tavoitteena uuden varaston rakentaminen. Yhteistä kaikille kuitenkin on,että pitää olla suunnitelma , millä tavoin siihen päästään.

Aarrekartta/Tavoitekartta/Unelmakartta 

Aarre/unelmakartta on apuväline ja työkalu, jonka avulla voit tuoda elämääsi kaipaamiasi asioita. Sen idea on yksinkertainen: leikkaat lehdistä sinulle tärkeältä tuntuvia kuvia, lauseita sekä sanoja ja teet niistä taulun. Alitajuntamme osaa lukea kuvia, joten ole tarkka, millaisia kuvia tauluusi valitset.
Ennen aloittamista selaile lehtiä rauhassa ja aina, kun näet sinua puhuttelevan kuvan niin repäise koko sivu irti. Älä jää miettimään kuvia liikaa; mene tunteella eteenpäin. Kun sivuja on tarpeeksi niin leikkaa niistä kaikkein ihanimmat kuvat ja liimaa isolle pahville; keskelle kaikkein tärkein ja mieluummin liian vähän kuin liikaa. Koska kartta on sinun niin liimaa siihen myös oma kuvasi. Se on tarkoitettu sinun tavoitteitasi/unelmiasi varten. Sijoita kartta näkyvälle paikalle, katsele sitä ja fiilistele, mutta älä luo siihen liikaa odotuksia eikä paineita.

                              
                                      Joko sinä aiot aloittaa oman tavoitekarttasi rakentamisen?

                                                      



                                         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Want to translate the text in english?