sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

PÄÄSIÄISEN MENY!

Kerrankin pääsiäinen osuu ajankohtaan, jolloin talvenselkä on taittunut, ja terminen kevät on melkein täällä. Haravat ja kottikärryt on kaivettu varastosta, ja pitkät pyhät kutsuvat seireenin tavoin ulkoilmaihmisiä joko pihatöihin tai muuten vaan ihastelemaan keväistä luontoa. Ihanista aurinkoisista päivistä pitää ottaa kaikki irti tavalla tai toisella. Tulppaanien ja narsissien pienet alut hurmaavat joka kevät yhä uudelleen ja uudelleen, ja palaavien joutsenten sekä hanhien iloiset kaakatukset saavat sydämet sykkimään. Oi, miten ihanaa aikaa kevät onkaan!

Tänä vuonna yhteistä pääsiäislounasta perheen kanssa pääsimme nauttimaan vasta sunnuntaina. Me odotamme aina muuta perhettä innolla tulevaksi, sillä naurua ja pulppuavaa puheensorinaa on aina niin ihana kuunnella. On ollut siunaus saada monta lasta; nyt näin hieman  vanhempana sen on todella ymmärtänyt ❤.  Alkupalaksi päädyimme valmistamaan täytettyjä munia tonnikalatäytteellä. Päätös munista syntyi lähinnä siitä syystä, että kaikkia tarvittavia raaka-aineita löytyi jo valmiiksi jääkaapista: kananmunia, kermaviiliä, majoneesia ja tonnikalaa. Pienenpientä ruohosipuliakin puskee jo muuten ylös kasvihuoneesta. Tämän valmistamiseen ei kauaa mennyt, ellei munien keittämistä lasketa mukaan. Täytettyjen munien kylkeen teimme vielä alkupalaksi toast skageneita, tyypillisiä ruotsalaisia pieniä katkarapuleipiä. Leivistä kannattaa tehdä aika pieniä, koska ne on jumalattoman hyviä, ja jo pelkästään niitä haluaisi syödä vatsansa täyteen.


Lammas pääsäisruokana ei ole oikein koskaan lyönyt itseään läpi meidän pääsiäispöydässämme. Rannikolla kun asumme niin kala on aina takuuvarma tarjottava, ja pestolohi on lähes kaikkien suosikki. Reilussa puolessa tunnissa valmistunut kalaherkku nautittiin perunamuusin ja hyvän tuoresalaatin kanssa  aurinkoisessa, mutta tuulisessa säässä. . Joulun jälkeen varasin pakastimeen muutamia lanttu- ja porkkanatuoresosepusseja, joten pitihän tähänkin väliin laatikot tehdä. Eihän kunnon joululaatikoita mikään voita, oli sitten vuodenaika mikä tahansa. 
Koko meidän perhe on todella perso makealle, joten jälkiruokakahvin kera nautittu leivonnainen piti miettiä tarkkaan. Tarpeeksi makeaksi rankattiin Kinder-käärötorttu, ja herkullista sekä suussasulavaa se kuulemma olikin. Itselleni tein sokerittoman rahka-rusinakakun, joka sekin maistui hyvältä kahvin kanssa. 

Ja koska on pääsiäinen, ja pääsiäisenä kuuluu syödä myös suklaamunia niin kyllä niitäkin riitti ähkyyn asti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Want to translate the text in english?