keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

ONKO MASKIAKNE KOITUNUT SINUNKIN KOHTALOKSESI?

        
       
Koronakurjimusta on kestänyt nyt yli vuoden. Vielä saamme kuitenkin odottaa tovin, ennen kuin jokainen rokotusta haluava suomalainen on rokotteen käsivarteensa saanut, ja voimme pikku hiljaa alkaa kuorimaan hengityssuojaimia kasvoiltamme. Ne ihmiset, jotka suojamaskeja käyttävät satunnaisesti, esimerkiksi asioidessaan kaupassa tai apteekissa, eivät ehkä välttämättä huomaa mitään ihmeellistä muutosta ihossaan tai sen kunnossa. Se ryhmä ihmisiä, jotka joutuvat työnsä puolesta pitämään hengityssuojaimia 8(-12)tuntia viisi päivää viikossa ovat kuitenkin ihonsa kanssa kovilla. Jatkuva, joka päiväinen maskinkäyttö aiheuttaa herkkäihoisille iho-ongelmia, joista on vaikea päästä eroon maskisuosituksen yhä jatkuessa. Maskin käyttö voi laukaista aknen tai pahentaa jo olemassa olevaa iho-ongelmaa. Myös huulet saavat osansa tästä kurjuudesta: monella ne ovat todella kuivat ja rohtuneet. Hengityssuojaimen käytöstä johtuvia iho-ongelmia kutsutaan maailmalla maskiakneksi. Ongelma-alueet maskiaknessa ovat maskin alle jäävät ihoalueet. Kostean maskin alla hiki ja lika tukkivat ihohuokoset helposti. Ne tulehtuvat ja kehittyvät finneiksi. Lisäksi hiertävä maski voi yhdessä kosteuden kanssa toimia bakteerien elatusalusta. Jos jotain positiivista asiasta haluaa löytää niin varmaa on se, ettei ole yksin ongelmansa kanssa. 
Maailma pullistelee tällä hetkellä maskiaknesta kärsiviä ihmisiä. Asialle on kuitenkin jotain tehtävissä. Jos pystyt itse vaikuttamaan kasvomaskisi kokoon niin valitse sellainen maski, joka istuu hyvin kasvoillesi: se ei saa kiristää, mutta ei myöskään liikkua edestakaisin. Muista myös vaihtaa se puhtaaseen ja kuivaan parin tunnin välein. Älä myöskään koskettele maskiasi käsilläsi, koska silloin viet lisää bakteereita käsistäsi jo ennestään herkille alueille kasvoillasi. 
Sitten kaikki fokus ihonhoitoon! Jo Kleopatra, Niilin kuningatar, vaali kauneuttaan aloeveran voimalla. Forever Living Produtcs on 43-vuoden ajan kehittänyt aloeverapohjaisia, hoitavia ihonhoitotuotteita. Ne ovat ekologisia ja täysin vegaanisia, ja ne ovat kaikki saaneet arvosanan EXCELLENT Dermatestin suorittamissa puolueettomissa dermatologisissa testeissä. Ainoastaan yksi ihminen miljoonasta on aloeveralle allerginen; se on erittäin hyvin siedetty eli erinomainen ainesosa ihonhoitotuotteissa. Voin suositella tuotteita yli kymmenen vuoden käyttökokemuksen jälkeen. Lisäksi kaikilla tuotteilla on 90 pvän tyytyväisyystakuu. On todella tärkeää, että huolehdit säännöllisesti ihosi puhdistuksesta/hoidosta, vaikka et heti näkisikään siinä mitään muutosta. Älä kuitenkaan anna periksi, vaan jatka sitkeästi.


Puhdista ihosi hyvin aamuin illoin ihonpuhdistusaineella, joka ei kuivata vaan jättää ihollesi kosteuden tunnun. Suosi kasvipohjaisia ja runsaasti ihoa hoitavia ja pehmentäviä ainesosia sisältäviä puhdistustuotteita. Foreverin Sonya refreshing gel cleanser sisältää luonnollisia puhdistavia ainesosia sekä myös antioksidantteja ja C-vitamiinia. 
Jos ihosi on kovin ärtynyt, vältä mekaanista kuorintaa, mutta jos kuitenkin haluat kuoria sitä  niin taputtele kuorinta-aine kevyesti kasvoillesi ja huuhtele pois. Aloe scrub sisältää mietoja puhdistavia ainesosia sekä antioksidantteja, ja pienet jojobahelmet hoitavat kuorinnan tehokkaasti. 
Puhdistuksen jälkeen käytä laadukasta kasvovettä tasaaamaan ihosi PH-arvon. Liian emäksinen iho herkistyy ja tulehtuu herkästi. Kasvovesi myös sulkee ihohuokoset, jolloin kosteus jää ihon sisään, ja tällöin myöskään lika ja rasva eivät pääse tunkeutumaan sisälle ihohuokosiin. Tärkeää on myös, ettei kasvovesi sisällä alkoholia. Forever balancing toner sisältää runsaasti ihoa hoitavia ja kosteutta säilyttäviä ainesosia. 
Levitä päiväksi puhdistetulle iholle kevyt rauhoittava kosteuvoide. Sonya soothing gel moisturizer sisältää runsaasti meheviä kasviperäisiä ainesosia ja on ihanan viilentävä, koska on geelipohjainen. Se imeytyy ihoon kosteuspommin tavoin jälkiä jättämättä, jolloin  ihosta tulee ihanan kostean tuntuinen. 
Älä käytä meikkivoiteita maskin alla; ne ainoastaan tukkivat ihohuokosesi huonoin seurauksin. Korosta sen sijaan silmiäsi ja kulmiasi. 
Foreverillä on myös erikoistuote, Sonya refining gel mask, voide, joka levitetään yöksi kosteusvoiteen sijaan. Ihohan korjaa itse itseään yöaikaan, joten geelipohjainenkasvonaamio levitettynä yöksi toimii loistavasti. Peset sen aamulla pois ja kasvosi kiittää: sait todelliset kauneusunet. Tuote säätelee talintuotantoa ja kosteuttaa ihoa. 
Suomen koronarokotusohjelmaa ruoditaan parhaillaan uudelleen, ja on vielä epäselvää, kauanko  joudumme suojaamaan itseämme. Varmaa on kuitenkin, että  hengityssuojainten käyttö on jäämässä käytäntöön jossain muodossa. Siksi ihonhoitoon kannattaa panostaa hankkimalla laadukkaita, kasvipohjaisia tuotteita ja löytämällä tarpeeksi aikaa huolehtia ihon hyvinvoinnista.
                     
                    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Want to translate the text in english?