maanantai 26. lokakuuta 2020

ONNELLINEN ONNELLISTEN MAASSA

                  
Kun viettää kesälomaansa vasta loppukesästä,  odottaa sitä malttamattomasti alkavaksi koko alkukesän. Loman jälkeen töihin palatessa tuntuu kuin koko kesä olisi jo mennyttä ja voisi saman tien alkaa vastaanottamaan syksyä. Minulle kävi juuri näin. Onneksi lämmintä syksyä tuntui jatkuvan pitkään, ja leudot päivät seurasivat toisiaan, ja vaikka täällä saaristossa tuuleekin aina niin nyt tuuli oli lämmintä ja leppoisaa. Kesä tuntui saavan jatkoaikaa, ja vaikka syksy ei suosikkivuodenaikani olekaan niin nyt se tuntui jopa mukavalta.


Lokakuun loppupäiviä eletään, ja pakkasista sekä räntäsateesta on jo saatu esimakua. Puutarhan syystyöt alkavat olla nyt jo loppusuoralla. Kasvihuoneessa tomaatit olisivat tuottaneet vielä satoa pitkäänkin, mutta toin raakileet varmuuden vuoksi  sisälle kypsymään. Rantakoivut ovat vielä täynnä ruskanvärisiä lehtiä, joten haravointiurakka on vielä edessäpäin. Omakotitalon isossa puutarhassa löytyy aina jotain hyödyllistä tekemistä, mutta iän karttuessa olen oppinut, ettei pakonomainen suorittaminen tuo elämässä onnea.
                      

Nuorenpana vaadin itseltäni lähes täydellistä suoritusta niin työssä kuin kotona. Raskaan kolmivuorotyön jälkeen pullantuoksuinen koti kiilsi aina puhtauttaan, ja piha oli loistokunnossa. Silloinen koirammekin sai lenkkiä 10km päivässä ja oli elämäänsä tyytyväinen.  Tätä oravanpyörää kesti vuosia. Miten oikein jaksoin? En jaksanutkaan, ja loppujen lopuksi se oli vaatia veronsa.
Ollakseen onnellinen on ihmisen luovuttava vanhoista tavoistaan ja opeteltava liuta uusia. Jos olet ollut täydellisyyden tavoittelija koko ikäsi, ei uuden elämäntavan omaksuminen tapahdu hetkessä sormia napsauttamalla. Ihminen voi ja pystyy kuitenkin muuttumaan jos hän sitä oikein kovasti haluaa. Ajatuksen on kuitenkin lähdettävä ihmisestä itsestään, ja asioita on  laitettava tärkeysjärjestykseen ja hyväksyttävä ne sellaisena kuin ne ovat. On myös suhtauduttava omaan itseensä ja tapaansa ajatella itsestään lempeämmin, ja lakata tuntemasta syyllisyyttä. Omiin tunteisiin ja tapaansa ajatella voi vaikuttaa, ja kun päättää alkaa katsoa elämäänsä positiivisen kautta päivän kerrallaan, saa ihmeitä aikaan.

Ollakseni näinä päivänä onnellinen, en tarvitse suuriakaan asioita. Toimivan parisuhteen ympärillä pyörii koko maailmani. Yhdessä mieheni kanssa olemme luoneet isäni kotisaareen luonnon keskelle oman paratiisimme, minkä ympärille elämämme suurimmaksi osaksi piirtyy. Isoimmat juhlat, kuten joulut ja juhannukset vietetään täällä, ja läsnä ovat kaikki rakkaat.  Kukapa ei voisi olla onnellinen paratiisissaan, joka täyttyy siellä syntyneistä ja varttuneista paratiisin lapsista ja heidän valituistaan? Täällä on hyvä vanheta yhdessä luonnon keskellä kaukana koronasta ja odottaa maailman tilanteen rauhoittumista. 

Mikä sinut saa onnelliseksi tai tuntemaan mielihyvää elämässäsi tällä hetkellä? Kenties elämäntilanteen loksahtaminen kohdalleen, uuden elämän alku tai suhteen lopetus? Ihmiset ovat erilaisia, mutta kuitenkin kaikki olemme tuntevia ja onnellisuuteen pyrkiviä  ja sitä tavoittelevia yksilöitä. Kaikkien meidän on vain kuljettava oma tiemme sitä kohti; toisilla perillepääsy kestää vähän kauemmin kuin toisilla.
Muumien elämänfilosofia on ihastuttava. Siitä sopii ottaa mallia meidän jokaisen ❤

"Elämme  vain  kerran."    
                      Muumit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Want to translate the text in english?