keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

IHANA MENNYT KESÄKUU


LÄMPIMÄT AAMUT, HELTEISET ILLAT


Kukapa olisi kevään alussa uskonut, että tämän vuoden alkukesästä ja kesäkuusta muodostuu lämpimin vuosikymmeniin? Kevät ei luvannut ollenkaan hyvää, mutta näin jälkeenpäin ajatellen eletty kuukausi oli mitä ihanin. Nyt kuukauden vaihduttua ja sateiden saavuttua tuntuu kuin kesä olisi jo kokonaan eletty ja vuodenaikakin olisi vaihtunut.



Tuntuu kuin luonto olisi hyvinyt meitä ja  ihmiskuntaa, ainakin täällä Pohjolassa levittämällä  hellekupolin yllemme kesäkuuksi. Kuuma ja helteinen ilmanala on varmasti ollut ainakin niiden ihmisten mieleen, joiden matkasuunnitelmat korona romutti kevättalven ja kevään aikana.  Tänä vuonna löytyi tuskin yhtään epäkiitollista juhannusjuhlijaa, ja lähes kaikki saivat viettää keskikesän juhlaa ihanassa ja helteisessä kesäsäässä. 



Lämmön tulvahtaessa tänne kertaheitolla luonto puhkesi kukkaan lähes yhdessä yössä, ja kukkien väriloisto ja niiden huumaava tuoksu täytti kaikki aistit. Ilman täytti myös lintujen sirkutus, käen kukunta sekä kurkien ja joutsenten huudot. Ainoa, mitä jäin tänä alkukesänä kaipaamaan oli satakielen laulu.  Jostain syystä se jätti tänä vuonna, tavoistaan poiketen saapumatta näille rannoille. Ehkä se palaa tänne ensi vuonna. 


Helteinen sää vauhditti huimasti myös pikkusaariston vesiliikennettä. Tuntui, että kaikki, kenellä oli siihen mahdollisuus, tulivat veden ääreen.  Pieni purjevene tai kanootti tyynellä merenlahdella on rauhoittava näky, usko pois. Sen kulkua seuraamalla karkoittaa erittäin tehokkaasti muut ajatukset mielestään. Helle sai myös lapset ja kaikki lapsenmieliset peuhaamaan nopeasti lämmenneeseen meriveteen, ja niitä iloisia ääniä oli ihana kuunnella aamusta myöhäiseen iltaan. Itse yleensä vilukissana uskaltaudun uimaan vasta heinä-elokuussa, mutta nyt minäkin kävin  uimassa kolme-neljä kertaa päivässä, ja vesi oli aivan mahtavan lämmintä. Saapi nähdä, paljonko heinäkuun alun sateet ja tuulet vettä jäähdyttävät, ja milloin seuraavan kerran uimaan uskaltautuu. 


Kesäkuun alussa starttasi myös meidän kesähuone-projektimme, ja se on jo hyvässä vauhdissa. Se on tarkoitus saada valmiiksi tämän kesän aikana, muuta aikataulua sen suhteen ei ole. Siitä on kuitenkin tulossa oma postaus myöhemmin.  Nyt jäämme odotellaan, tuoko heinäkuu helteitä vai hurjia myrskyjä tullessaan. Kesälomat ovat kuitenkin vielä edessäpäin, ja suunnitelmat avoinna. Mitä sinä odotat tältä loppukesältä? Miten sinä aiot kesälomasi viettää?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Want to translate the text in english?