maanantai 27. syyskuuta 2021

TUHANSIEN TUNTEIDEN SYKSY

        

Voi että, minkälainen kesä meillä onkaan takana! Toukokuussa alkanut ja elokuun alkuun kestänyt ihana helle helli meitä, ja varmasti jokainen pystyi nauttimaan siitä omalla tavallaan. Oman puutarhan ja kasvihuoneen omistajat saivat  mahtisadon, kunhan vaan jaksoivat sinnikkäästi kastella. Vilvoittavat vedet vetivät puoleensa varsinkin lapsia ja lapsenmielisiä, ja viileät metsät varjoisine polkuineen houkuttivat puolestaan patikoimaan ja nauttimaan luonnon rauhasta.


Syksy on varsin monelle luopumisen aikaa. Helteinen, pitkä kesä on mennyt, kukat kuihtuvat ja kaikki kaunis ympäriltä lakastuu ja häviää vähitellen. Luonto antaa lopulta periksi ja luovuttaa. Pian ihana vehreys on muuttunut ensin ruskan eri sävyiksi, ja sitten tasaisen harmaaksi maisemaksi. Muuttavat linnut lähtevät laji toisensa jälkeen , ja lopulta hiljaisuus laskeutuu. Jossain vaiheessa elämän on  kuitenkin jatkuttava, ja itseaiheutetusta vellovasta suosta on pystyttävä nousemaan. 


Kun puutarhatyöt on tehty, ja piha laitettu talvikuntoon, jää aikaa yllin kyllin muuhun puuhasteluun. Jos kaipaa jotain uutta ja erilaista ja omaa näppärät sormet niin syksyinen luonto ja metsä tarjoavat runsaasti materiaalia kaikenlaiseen kivaan tekemiseen. Nyt on hyvä aika kerätä talteen kaikkia aarteita,  mitä luonto tarjoaa: kävyt, sammaleet ja jäkälät ovat erinomaista materiaalia. Ne pitää kuitenkin muistaa kerätä koriin maanomistajan luvalla. 


Miten sinä saat pitkät, pimeät syksyiset illat kulumaan parhaiten? Hautaudutko sohvan nurkkaukseen villashaalin alle hyvän kirjan kanssa, vai etsitkö itsellesi uuden harrastuksen tulevaksi talveksi? Moni tarvitsee jotain tekemistä, ajankulua, jotta saisi ikävähkön ja pimeän vuodenajan kulumaan nopeammin. Toiset lataavat akkujaan, kunnes joulunalusaika sytyttää heidät uudelleen liekkeihin.
Rentouttavaa syksyä sinulle 🍁🍂🌻🌞!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Want to translate the text in english?